Creier fiert

Printeaza

Creier fiert

Ingrediente:Creier fiert

  • 2 creieri mai mici ele vacă sau 3 creieri de viţel
  • 1 ceapă
  • 1 felie telină
  • 5 boabe de piper
  • sare
  • o lingură otet
  • foaie de dafin (facultativ).

Mod de preparare:

Ţinem creierul în apă rece, apoi îl spă­lăm bine şi scoatem pieliţa, băgînd de­getul pe dedesubt, cu grijă ca să nu se rupă creierul. Spălăm creierul încă o dată şi îl punem la fiert cu apă călduţă, cît să-1 acopere, zarzavat, ceapă, piper, foaie de dafin, il fierbem 30—35 min şi il ţinem în apa lui pînă la întrebuinţare.

Servim creierul fierbinte, întreg sau tăiat felii, cu unt topit, rumenit şi ames­tecat cu pătrunjel tocat, sau îl servim rece, cu lămîie, ulei şi piper.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.