Creier fiert
PrinteazaCreier fiert
- 2 creieri mai mici ele vacă sau 3 creieri de viţel
- 1 ceapă
- 1 felie telină
- 5 boabe de piper
- sare
- o lingură otet
- foaie de dafin (facultativ).
Mod de preparare:
Ţinem creierul în apă rece, apoi îl spălăm bine şi scoatem pieliţa, băgînd degetul pe dedesubt, cu grijă ca să nu se rupă creierul. Spălăm creierul încă o dată şi îl punem la fiert cu apă călduţă, cît să-1 acopere, zarzavat, ceapă, piper, foaie de dafin, il fierbem 30—35 min şi il ţinem în apa lui pînă la întrebuinţare.
Servim creierul fierbinte, întreg sau tăiat felii, cu unt topit, rumenit şi amestecat cu pătrunjel tocat, sau îl servim rece, cu lămîie, ulei şi piper.
Pofta buna!