Creier gratinat cu sos de rosii

Printeaza

 Creier gratinat cu sos de rosii din: creier, sos de rosii, unt, parmezan, patrunjel, sare, piper, otet.

 

Ingrediente:Creier gratinat cu sos de rosii

  • 1,200 kg creier de vaca sau porc
  • 200 g sos de roşii
  • 30 g unt
  • 30 g par­mezan
  • 1 /2 legătură de pătrunjel
  • sare
  • piper
  • 1 lingură de oţet

 

Mod de preparare:

Creierul se fierbe şi cînd s-a răcit se taie felii.

Se unge cu unt un vas de gratinat, se pune în el creierul, deasupra sosul de roşii, apoi parmezanul ras şi pătrunjelul tocat.

Deasupra se pune puţin unt topit şi se gratinează.

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Salata cu creier de miel

Creier cu sos si verdeata

Creier cu sos si verdeata din: creier, ulei, lamaie, verdeata, otet, sare. Ingrediente: 1,5 kg creier 200 ml ulei 200 g lămâie 2 legături verdeaţă 25 ml oţet sare   Mod de preparare: Creierul, curăţat bine de sânge şi pieliţă, se pune la fiert în apă clocotită cu puţină sare şi oţet. După fierbere, se lasă […]

 

Creier pane cu sos

Creier pane cu sos

Creier pane cu sos din: creier, oua, faina, pesmet, bulion, zahar. Ingrediente: 600-700 g de creier de porc sau vaca 2 oua 60-70 g faina 70 g pesmet grăsime sau ulei pentru prăjit 100 g bulion 20 g făină pentru sos 15-20 g zahar   Mod de preparare: Se fierbe creierul întreg (sau bucăţi mari) […]

 

Retete simple si rapide

Salata de creier cu sos de lamaie si verdeata

Salata de creier cu sos de lamaie si verdeata din: creier, ulei, lamaie, verdeata, otet, sare. Ingrediente: 1,5 kg creier 200 ml ulei 200 g lămâie 2 legături verdeaţă 25 ml oţet sare   Mod de preparare: Creierul, curăţat bine de sânge şi pieliţă, se pune la fiert în apă clocotită cu puţină sare şi […]

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.