Creier in aluat
PrinteazaCreier in aluat
- 1 creier mare
- 3 linguri făină
- 2 ouă
- l/2 lingură unt sau ulei
- 1/2 pahar lapte
- grăsime pentru prăjit
Mod de preparare:
Punem făina într-un castron, adăugăm două gălbenuşuri, laptele, untul, puţină sare şi amestecăm. Batem albuşurile spumă şi le punem în compoziţia de mai sus a.mestecînd totul. Compoziţia trebuie să fie ca o cremă. Dacă este prea tare, mai turnăm puţin lapte ; dacă este moale, adăugăm făină.
Spălăm şi curăţăm creierul, apoi îl tăiem în cuburi mari cît o nucă. Punem toate bucăţile în aluat.
Incingem grăsimea, dar nu prea tare şi cu o lingură luăm bucăţelele de creier muiate în aluat, le dăm drumul în grăsime şi le prăjim pînă se rumenesc.
Creierul în aluat se serveşte cu diferite sosuri : de roşii , sos alb , unt cu pătrunjel. Se serveşte atît ca mîncare, cît şi ca gustare.
Pofta buna!
O sa gatesc si eu creier asa.