Creier in aluat

Printeaza

Creier in aluat

Ingrediente:Creier in aluat

  • 1 creier mare
  • 3 linguri făină
  • 2 ouă
  • l/2 lingu­ră unt sau ulei
  • 1/2 pahar lapte
  • grăsime pentru prăjit

Mod de preparare:

Punem făina într-un castron, adăugăm două gălbenuşuri, laptele, untul, puţină sare şi amestecăm. Batem albuşurile spumă şi le punem în compoziţia de mai sus a.mestecînd totul. Compoziţia trebuie să fie ca o cremă. Dacă este prea tare, mai turnăm puţin lapte ; dacă este moale, adăugăm făină.

Spălăm şi curăţăm creierul, apoi îl tăiem în cuburi mari cît o nucă. Punem toate bucăţile în aluat.

Incingem grăsimea, dar nu prea tare şi cu o lingură luăm bucăţelele de creier muiate în aluat, le dăm drumul în grăsime şi le prăjim pînă se rumenesc.

Creierul în aluat se serveşte cu dife­rite sosuri : de roşii , sos alb , unt cu pătrunjel. Se serveşte atît ca mîncare, cît şi ca gustare.

Pofta buna!

1 comentariu

  1. O sa gatesc si eu creier asa.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.