Creier in aspic cu garnitura de salata ruseasca
PrinteazaCreier in aspic cu garnitura de salata ruseasca
- 600 g creier de vacă
- 300 g cartofi
- 200 g mazăre
- 130 g morcovi
- 150 g ulei
- 2 gălbenuşuri
- 1 lingură muştar
- zeamă de lămîie
- sare
- piper
- 300 g aspic
- 1 lingură de oţet
Mod de preparare:
Creierul se ţine în apă rece circa 25 minute, apoi se curăţă de pieliţă. Se fierbe circa 20 minute în apă cu sare şi cu o lingură de oţet iar cînd s-a răcit se taie bucăţi.
Se face o salată rusească din cartofi, mazăre, morcovi şi maioneza (din ulei, gălbenuşuri, muştar, sare, piper şi zeamă de lămîie).
Salata se aşază pe un platou şi pe ea se pun bucăţile de creier, apoi totul se napează cu aspic.
Pofta buna!
Ia sa fac si eu creier de vita in aspic.