Creier pane cu cartofi prăjiţi şi morcovi caramelizaţi
PrinteazaO reteta gustoasa de creier cu cartofi, morcovi, oua, faina, pesmet, piper, ulei, unt, zahar, sare
- 500g de creier congelat
- 4 ouă
- 5 linguri de făină
- 5 linguri de pesmet
- 1 praf de piper
- ulei pentru prăjit
- 3 morcovi potriviţi
- 1 lingură de unt
- 1 praf de sare
- 2 linguri de zahăr
- câteva picături de apă
Mod de preparare:
Se decongelează creierul la temperatura camerei, se pune într-o strecurătoare şi se trece printr-un jet de apă. Se lasă să se scurgă bine. Se pregătesc trei farfurii: una cu oul bătut şi un praf de piper, alta cu făină, iar cea de-a treia cu pesmet.
Se pune uleiul la încins. Se tăvăleşte jumătate din cantitatea de creier prin făină, apoi prin ou bătut şi se pune Ia prăjiţ reducând flacăra aragazului la mic, pentru a nu se arde şi a nu face spumă.
Se prăjeşte bine pe ambele părţi, apoi se scoate pe şerveţele absorbante, pentru a scăpa de surplusul de grăsime. La fel se procedează şi cu cealaltă jumătate de creier, dar aceasta se tăvăleşte bine prin pesmet apoi prin ou bătut.
Morcovii se curăţă de coajă şi să spală. Se taie jumătate din ei pe lung, apoi în patru. Restul se taie rondele subţiri. Se se pun la fiert în apă cu sare şi se ţin cam 10 minute de la primul clocot.
Se scurg bine, apoi se călesc în unt încins într-o tigaie câteva minute. Se scot pe un platou şi se toarnă deasupra lor zahărul caramelizat. Creierul pane se serveşte cu cartofi prăjiţi, morcovi caramelizaţi si salată verde.
Pofta buna!