Creier pane cu sos
PrinteazaCreier pane cu sos din: creier, oua, faina, pesmet, bulion, zahar.
- 600-700 g de creier de porc sau vaca
- 2 oua
- 60-70 g faina
- 70 g pesmet
- grăsime sau ulei pentru prăjit
- 100 g bulion
- 20 g făină pentru sos
- 15-20 g zahar
Mod de preparare:
Se fierbe creierul întreg (sau bucăţi mari) în apa cu puţina sare şi o lingură de oţet, timp de 10-15 minute.
După care se scoate, se spală cu apă rece, se taie în felii dupa dorinţă, care se dau (tăvălesc) printr-un amestec de ouă (cu întreg conţinutul), făină şi apoi pesmet.
Astfel pregătite, feliile se pun ia prăjit, fie într-o tigaie, cu grăsime, fie în cuptor, într-o tavă bine unsă cu grăsime. Când sunt gata, se scot şi se aşază pe un platou.
Lângă ele pot fi aşezate (ca garnitură) felii de roşii, ardei şi castravete sau un sos preparat din bulion bine amestecat cu făina şi zahărul (eventual şi puţin mărar tocat la cuţit).
Pofta buna!