Creier pane cu salata de ardei capia
PrinteazaO reteta de creier pane cu salata de ardei capia din: creier de porc, faina, oua, pesmet, ardei capia, ceapa, ceapa verde, ulei de masline, otet balsamic, sare si piper.
- 300 g creier de porc
- 3 linguri faina
- 2 oua
- 4-5 linguri pesmet
- 2 ardei capia
- 1 ceapa
- 1 legatura ceapa verde (sau chives)
- 2-3 linguri ulei de masline
- 2 linguri otet balsamic
- sare
- piper
Mod de preparare:
Presarati creierul de porc cu sare si piper, treceti-l prin faina, apoi prin ou batut si prin pemset, dupa care mai treceti-l inca o data prin ou si din nou prin pesmet. Creierul astfel pregatit prajitit-l in uleiul incins pana cand se rumeneste bine pe toate partile.
Scoateti-l apoi pe servetele absorbante si pastrati-l acoperit la cald. Curatati ardeiul capia de cotoare si seminte, spalati-l si taiati-l in feliute subtiri. Tot in felii subtiri taiati si ceapa uscata dupa ce ati curatat-o si spalat-o. Ceapa verde (chives) curatata si spalata taiati-o in segmente de circa 4-5 cm.
Amestecati intr-un castron ardeiul, ceapa uscata si cea verde, adaugati uleiul, otetul balsamic, sare si piper, dupa gust si omogenizati bine si serviti salata cu creierul pane cald.
Creier pane cu salata de ardei capia
Pofta buna!