Creier pane (varianta)

Printeaza

Creier pane

Ingrediente:Creier pane

  • 1 creier mare fiert
  • făină
  • 2 ouă
  • 3-4 linguri pes­met
  • grăsime pentru prăjit

Mod de preparare:

Tăiem creierul fiert rece, în lungime, în felii de o jumătate de deget.

Batem într-o farfurie două ouă întregi, cu puţină sare. Muiem feliile de creier în făină, în ou bătut, apoi în pesmet, în torcîndu-le pe amîndouă părţile, cu gri­jă să nu se strice forma. Aşezăm feliile astfel pregătite într-o farfurie mare, pînă la masă.

Cu puţin înainte de masă, le prăjim timp de 15 minute şi le servim cu salată sau cu sos de roşii şi piure de cartofi.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.