Creier de porc cu sos de lamaie

Printeaza

Creier de porc cu sos de lamaie din: creier, ulei, lamaie, verdeata, otet, sare.

Ingrediente:Creier de porc cu sos de lamaie

  • 1,5 kg creier
  • 200 ml ulei
  • 200 g lămâie
  • 2 legături verdeaţă
  • 25 ml oţet
  • sare

 

Mod de preparare:

Creierul, curăţat bine de sânge şi pieliţă, se pune la fiert în apă clocotită cu puţină sare şi oţet.

După fierbere, se lasă să se răcească în propria sa supă.

Se porţionează pe platou sau pe farfurie; deasupra se toarnă sosul, pregătit din verdeaţă tăiată mărunt, zeama de lămâie, ulei şi foarte puţin din supa în care a fiert creierul.

Se serveşte cu felii de lămâie deasupra.

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

retete

Budinca de creier cu sos

Budinca de creier cu sos din: creier de vaca, albusuri, pesmet, marar, ceapa, unt, sare, piper, faina, smantana, lapte si unt.   Ingredinte: 1 creier mare de vaca 5 albusuri 2-3 linguri pesmet 1 lingurita marar tocat 1 ceapa 1 lingura unt sare piper putina faina Sos: 1 ceasca smantana ceasca lapte 1 lingura rasa […]

 

retete

Crema de creier

Crema de creier din: creier, ulei, zeama de lamaie, ceapa, masline, sare si piper. Ingredinte: 300-400 g creier 4 linguri ulei 2 linguri zeama de lamiie 1 ceapa 6-7 masline sare piper     Mod de preparare Creierul se pune la fiert in apa clocotita cu sare. Cind este gata, se scoate, se scurge si […]

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.