Creier prajit
PrinteazaCreier prajit din: creier, ulei, piper, sare.
- 2- 3 creieri (preferabil de vită)
- 2 linguri ulei
- piper măcinat
- sare
Mod de preparare:
Creierul se ţine în apă rece minimum 30 de minute. Se curătă apoi de vasele de sânge şi (dacă există îndemânarea necesară) de pieliţă. Se fierbe, se lasă apoi câteva minute la scurs, după care se taie în felii de grosimea unui deget.
Separat, se pune la foc o tigaie cu ulei. Când acesta s-a înfierbântat, se pun la prăjit, pe rând, feliuţele de creier (trebuie să fie loc suficient pentru a le putea întoarce uşor pe ambele feţe. Când creierul s-a rumenit, se scoate din tigaie şi se presară cu piper şi cu sare (după gust).
Se serveşte cald, cu zeamă de lămâie şi cu legume fierte sau cartofi natur.
Pofta buna!