Creier in aspic din: creieri, masline, gogosari, patrunjel, albus de ou rascopt, patrunjel verde. Ingredinte: 1 creier mare sau 2 mici masline gogosari patrunjel verde 1 albus de ou rascopt patrunjel verde Mod de preparare: Se fierbe creierul si se serveste in aspic fie intreg, fie taiat felii. Se toarna aspic intr-o forma rotunda. […]
Creier de vacă fiert
PrinteazaCreier de vacă fiert din: creier, ceapa, foi de dafin, piper, sare.
Ingrediente:
- creier
- ceapă
- foi de dafin
- piper
- sare
Mod de preparare:
Se ţine creierul cîteva ore în apă rece, apoi se curăţă de pieliţă şi se pune la fiert într-un vas cu apă clocotită adăugind ceapă, foi de dafin, piper şi sare.
După ce a fiert 2—3 min, se ia vasul de pe foc şi se lasă creierul să se răcească în zeama în care a fiert (pentru a-şi păstra culoarea albă). Se scoate apoi din zeamă şi se foloseşte la preparatul dorit.
Poftă bună!
poate iti place si:
Creier in aspic
Creier de porc cu sos de lamaie
Creier de porc cu sos de lamaie din: creier, ulei, lamaie, verdeata, otet, sare. Ingrediente: 1,5 kg creier 200 ml ulei 200 g lămâie 2 legături verdeaţă 25 ml oţet sare Mod de preparare: Creierul, curăţat bine de sânge şi pieliţă, se pune la fiert în apă clocotită cu puţină sare şi oţet. După fierbere, […]
Creier pane cu sos
Creier pane cu sos din: creier, oua, faina, pesmet, bulion, zahar. Ingrediente: 600-700 g de creier de porc sau vaca 2 oua 60-70 g faina 70 g pesmet grăsime sau ulei pentru prăjit 100 g bulion 20 g făină pentru sos 15-20 g zahar Mod de preparare: Se fierbe creierul întreg (sau bucăţi mari) […]
Pofta buna!