Creier de vitel
PrinteazaCreier de vitel din: creier de vitel, cepe, usturoi, patrunjel, cimbru, otet, ulei de masline, boia de ardei iute si sare.
- 600 g creier de viţel
- 2 cepe
- un căţel mare de usturoi
- pătrunjel şi cimbru tocate fin
- 1 lingură cu oţet
- ulei de măsline
- boia de ardei iute
- sare
Mod de preparare:
Puneţi la foc domol un vas cu apă în care adăugaţi cimbru. Când apa clocoteşte potrivit, puneţi creierul de viţel.
Lăsaţi să fiarbă pe foc mic o oră, apoi scoateţi creierul din apă şi puneţi-l pe un platou să se răcească.
Separat, tocaţi cepele şi usturoiul cât mai fin. Intr-un castron formaţi un amestec din: ceapă, usturoi, ulei, oţet, sare şi piper. Omogenizaţi amestecul şi combinaţi cu creierul tăiat în cuburi mici.
Aperitivul acesta poate fi servit cald. Dacă este servit rece, ţinut la frigider, creierul îşi pierde din frăgezime.
Creier de vitel
Pofta buna!
poate iti place si:
Cum se prepara creierul de porc sau de vitel
Cum se prepara creierul de porc sau de vitel Creierul (de porc sau de viţel) se prepară în mai multce feluri: rasol, pane, sote etc. Inainte de a se pregăti, se ţine câteva ore în apă rece, apoi se curăţă de pieliţă şi se pune la fiert într-un vas cu apă în care s-a pus […]
Pofta buna!
Daaa, e o nebunie creierul de vitel!