Crema aromata de cafea

Printeaza

Crema aromata de cafea din: lapte, oua, zahar, cafea, rom, scortisoara.

Ingrediente:

  • 1/2 l lapte
  • 4 ouă
  • 7 linguri cu zahăr
  • 1 linguriţă cu scorţişoară
  • 100 g esenţă de cafea
  • 1 lingură cu rom

 

Pentru decor:

  • 30 g fulgi de ciocolată
  • 1 plic praf pentru frişcă
  • 125 ml lapte

 

Mod de preparare:

Crema aromata de cafea: Freacă gălbenuşurile împreună cu zahărul, apoi fierbe la bain-marie.

Peste esenţa de cafea, toarnă romul şi laptele, amestecând încontinuu, până se îngroaşă compoziţia, la vasul de pe foc şi lasă la răcit.

Bate albuşurile spumă, adaugă scorţişoara şi combină cu crema. Pune crema în cupe la frigider.

Cât timp se răceşte, prepară frişca după instrucţiunile de pe plic.

 

Savurati!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.