Cremă de zahăr ars cu dovleac din: zahar, dovleac, oua, lapte dulce pasteurizat, rom, scortisoara, unt. Ingrediente: 250 g zahăr 500 g dovleac 6 ouă 600 ml lapte dulce pasteurizat 2 linguri rom 1 linguriță scorțișoară 1 cub unt Mod de preparare: Într-o cratiță emailată, cu volumul de 3 litri, caramelizezi 150 g zahăr, […]
Crema bavareza din trei tipuri de ciocolata
PrinteazaCrema bavareza din trei tipuri de ciocolata din: friscă lichidă, foi gelatină, ciocolată neagră, ciocolată cu lapte, ciocolată albă
Ingrediente:
- 460 ml friscă lichidă
- 3 foi gelatină
- 150 g ciocolată neagră
- 100 g ciocolată cu lapte
- 100 g ciocolată albă
Ingrediente pentru ornat:
- ciocolată
Mod de preparare:
Se bat bine 400 ml frişcă lichidă şi odată ce se obţine spuma se pune la rece.
Ciocolata neagră se pune la topit la bain-marie. Se înmoaie o foaie de gelatină în apă rece, apoi se amestecă bine cu 20 ml friscă încălzită.
Se omogenizează bine şi se adaugă la ciocolata topită. Se amestecă apoi cu o treime din cantitatea de frişcă de la rece.
Se repartizează amestecul într-o formă şi se dă la rece până se prepară şi celelalte două straturi de ciocolată după aceeaşi reţetă, gelatină hidratată şi încorporată în puţină frişcă lichidă şi amesteca-tă apoi cu ciocolata şi frişca de la frigider.
Când si ultimul strat de ciocolată albă a fost turnat, se lasă formele la rece pentru 6 ore.
Se servesc cu ciocolată răzuită.
Crema bavareza din trei tipuri de ciocolata
Pofta buna!
poate iti place si:
Cremă de zahăr ars cu dovleac
Pofta buna!