Crema de branza din caju

Printeaza

Crema de branza din caju

Ingrediente:

  • 200g caju (muiat peste noapte)
  • 1 lingurita sare
  • 1-2 curmale (preferabil muiate anterior ~ 30 minute)
  • un varf de cutit de miere

 

Mod de preparare:

Crema de branza din caju: Caju  se ia frumusel si se clateste sumar, se pune intr-un castron (pana la jumatate) si se toarna apa pana se umple castronul. I se ureaza noapte buna  si este parasit in intuneric.

Caju poate fi muiat oricat intre 3-12 ore (de ce muiem nucile si semintele, in episoadele urmatoare). Caju il clatim, gadilandu-l cu buricele degetelor (optional).

Il scurgem de apa si il aruncam in blender. Turnam apa curata peste el cat sa ii egaleze depaseasca usor nivelul.

Adaugam curmalele (sau mierea) si o parte din sare si-l blenduim de iese untul din el (la propriu), cel putin vreo doua minute.

Secretul cremelor este sa insistam pana ce devin cremoase si sa ajutam crema cu spatula la nevoie. Daca, in ciuda implicarii noastre active, crema se incapataneaza sa ramana grunjoasa, atunci inseamna ca-i mai trebuie putintica apa.

Zis si facut turnam apa in firicel subtire pana vedem diferenta asteptata. putem oricand sa luam un pumn de caju (ne-muiat), sa-l rasnim fin si sa-l adaugam ulterior amestecand cu lingura, putem sa adaugam 1-2 lingurite de psyllium tarate (rasnite) care-l incheaga imediat.

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.