Cremă de cacao sau cafea
PrinteazaCremă de cacao sau cafea din: zahar, apa, galbenusuri, unt, sare, cacao, cafea, nuci, migdale, alune.
- 175 g zahăr
- 2 linguri apă
- 2 gălbenuşuri
- 100 g unt
- 1 praf sare
- 1 lingură cu vârf cacao sau cafea
- 2 linguri nuci, migdale sau alune măcinate (caramelizate sau uşor prăjite)
Mod de preparare:
Zahărul, împreună cu apa, se pune la fiert pe foc mic.
După ce s-a topit zahărul, se măreşte flacăra, se lasă să dea un clocot, până când siropul s-a legat tare.
Se lasă la răcit şi se toarnă încet gălbenuşurile bătute ca pentru omletă.
Se amestecă bine.
Separat se freacă untul spumă şi se amesteca cu preparatul de mai sus, lingură cu lingură.
Se adaugă cacaua sau cafeaua şi nucile, migdalele sau alunele măcinate.
Se ţine la rece, apoi se foloseşte pentru tort.
Pofta buna!