Crema de cafea cu cacao din: cacao sau cafea, zahăr, ouă, gelatină.
Ingrediente:
100 g cacao sau cafea
100 g zahăr
5 ouă
25 g gelatină
Mod de preparare:
Cafeaua se pune la fiert cu apă rece. După câteva clocote, se acoperă şi se lasă să se limpezească.
Cacaoa se dizolvă în puţină apă caldă şi se introduce în apă clocotită, dându-se într-un singur clocot, (pentru sterilizare).
Separat se freacă gălbenuşurile cu zahăr, se subţiază cu cafea limpede sau cacao caldă, se adaugă gelatina înmuiată separat în apă rece, se bate bine compoziţia cu ajutorul unui tel, se fierbe pe baia de apă sau pe foc potrivit, la marginea maşinii, până începe să dea în clocot.
Fierbinte, se toarnă în pahare sau compotiere ude şi şe trece la rece, pentru, a se închega.
Se poate servi în pahare sau compotiere sau răsturnată pe farfurie.
Pentru a fi mai gustoasă, se pregăteşte cu 3-4 ore înainjte de a fi consumată.
Crema de cafea cu rom din: lapte, oua, zahar, scortisoara, cafea, rom. Ingrediente: 1/2 l lapte 4 ouă 7 linguri cu zahăr 1 linguriţă cu scorţişoară 100 g esenţă de cafea 1 lingură cu rom Pentru decor: 30 g fulgi de ciocolată 1 plic praf pentru frişcă 125 ml lapte Mod de preparare: Freacă […]
Rulada cu crema de cafea si ciocolata din: oua, zahar, faina, unt, ciocolata, cafea. Ingrediente: Pentru blat: 4 ouă 125 g zahăr 125 g făină 60 g unt Pentru cremă: 300 g unt 6 gălbenuşuri 150 g ciocolată neagră 4 linguri de cafea 60 g zahăr zahăr pudră Mod de preparare: Freacă gălbenuşurile cu […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.