Rulada cu crema de cafea si ciocolata din: oua, zahar, faina, unt, ciocolata, cafea. Ingrediente: Pentru blat: 4 ouă 125 g zahăr 125 g făină 60 g unt Pentru cremă: 300 g unt 6 gălbenuşuri 150 g ciocolată neagră 4 linguri de cafea 60 g zahăr zahăr pudră Mod de preparare: Freacă gălbenuşurile cu […]
Crema de cafea si ciocolata
PrinteazaCrema de cafea si ciocolata din: frisca, ness, galbenus, zahar, ciocolata, sare.
- 500 ml friscă lichidă
- 3 linguriţe ness
- 4 gălbenuşuri
- 100 g zahăr
- 100 g ciocolată
- 1 praf de sare
Mod de preparare:
Topeşti ciocolata şi o amesteci cu frişca lichidă. Laşi pe foc până începe să clocotească pe margine, după care dai deoparte şi amesteci compoziţia cu zahărul.
Freci gălbenuşurile cu un praf de sare, iar când capătă o consistentă cremoasă încorporezi frişca.
La final pui nessul şi torni crema în vase termorezistente, pe care le aşezi pe jumătate într-un vas cu apă fierbinte.
Ţii crema la cuptor 35-40 de minute. Serveşti crema rece.
Crema de cafea si ciocolata
Pofta buna!
poate iti place si:
Crema de cafea cu frisca
Crema de cafea cu frisca din: votca, lichior de cafea, gheata, frisca, cacao. Ingrediente: 2 linguri cu votcă 1 lingură cu lichior de cafea gheaţă zdrobită 1-2 linguri cu frişcă cacao, pentru decor Mod de preparare: Pune votca şi lichiorul de cafea într-un shake, cu gheaţă. Amestecă bine. Toarnă lichidul într-un pahar cu gheaţă. […]
Reteta zilei: Cafea cu gheata si crema de smantana
Cafea cu gheata si crema de smantana din: smantana, esenta de vanilie, apa, zahar brun, scortisoara, cafea, gheata. Ingrediente: ½ ceasca smantana 1 lingurita esenta de vanilie ⅓ cană cu apă 3 linguri de zahăr brun 1 baton de scorțișoară 30 ml cafea 3 cuburi de gheata Mod de preparare: Se toarnă smantana și esenta […]
Savurati!