Crema de vanilie cu dulceata de capsuni cu: oua, zahar pudra, faina, lapte, unt, baton de vanilie, frisca lichida, dulceata de capsuni. Ingrediente: 5-6 gălbenuşuri 4 linguri cu zahăr pudră 2 linguri cu făină 500 ml lapte 2 linguriţe cu unt 1 baton de vanilie 100 ml frişcă lichidă dulceaţă de capsuni Mod de […]
Cremă de căpşuni cu frisca si ciocolata
PrinteazaCremă de căpşuni cu frisca si ciocolata din: oua, zahar pudra, lapte, frisca, capsuni, rom, sare, ciocolata.
- 5 oua
- 6 linguri zahar pudra
- 500 ml lapte
- 400 g frisca
- 500 g capsuni
- 2 linguri rom
- sare
- ciocolata rasa
Mod de preparare:
Spălaţi bine căpşunile, curăţaţi-le de codiţe, tăiaţi-le felii groase şi aşezaţi-le într-o strecurătoare, să se scurgă bine.
Frecaţi gălbenuşurile cu 4 linguri de zahăr, adăugaţi treptat laptele călduţ, apoi aşezaţi compoziţia la foc mic, amestecând continuu, până ce devine o cremă groasă.
Luaţi-o de pe foc şi lăsaţi-o să se răcească. Bateţi albuşurile spumă tare, apoi adăugaţi restul de zahăr şi bateţi în continuare, cca 5 min.
Amestecaţi spuma de albuş cu frişca şi încorporaţi acest amestec în crema răcită. Udaţi cu puţină apă rece o formă mare de budincă sau un castron.
Aşezaţi un rând de cremă, un rând de căpşuni stropite cu rom, şi repetaţi aranjamentul în straturi până umpleţi forma.
Lăsaţi crema la rece câteva ore, după care o răsturnaţi pe o farfurie şi o serviţi, ornată cu puţină frişcă, cu felii de căpşuni şi ciocolată rasă.
Cremă de căpşuni cu frisca si ciocolata
Bruschete cu crema de branza si capsuni
Bruschete cu crema de branza si capsuni din: bagheta, capsune, frunze de busuioc, frunze de menta, ulei de masline, otet balsamic, crema de branza, piper. Ingrediente: 1 bagheta, feliata 12 capsuni, taiate bucati 6 frunze de busuioc, tocat 5 frunze de menta, tocata 1/4 ceasca ulei de masline 1/4 ceasca otet balsamic Crema de branza piper […]
Pofta buna!