Cremă caramel cu aromă de citrice pe carpaccio de ananas

Printeaza

Cremă caramel cu aromă de citrice pe carpaccio de ananas din: oua, lapte, zahar, coaja de portocale, coaja de lamaie, sos caramel, ananas, frisca.

 

Ingrediente:

  • oua 1 bucata
  • lapte 80 ml
  • zahar 100 gr
  • coaja de portocala 50 gr
  • coaja de lamaie 50 gr
  • sos caramel 50 gr
  • ananas proaspat 100 gr
  • frisca de decor

 

Mod de preparare

Se amestecă la rece oul cu laptele, zahărul şi coaja rasă de la portocală si lămâie, se toarnă compoziţia într-o formă tapetată cu zahăr caramelizat.

Se dă la cuptor, la o temperatură de 1 00 de grade, timp de 40 de minute.

Ana­nasul se taie în felii de un centimetru şi se caramelizează în tigaie.

Pe platou se aranjează ananasul caramelizat, peste care se toarnă cre­ma răcită.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Rulouri umplute cu crema caramel

Rulouri umplute cu crema caramel din: faina, zahar, ulei, frisca, vanilie, unt. Ingrediente: 550 ml apă 220 g făină 100 g zahăr 120 ml ulei 60 ml frişca lichidă esenţă de vanilie 160 g zahăr pudră 80 g unt puţin sărat 200 ml frişca lichidă   Mod de preparare: Se pune apa într-un vas, se […]

 

Mere cu crema caramel

Mere cu crema caramel

Mere cu crema caramel din: mere, lamaie, vin, zahar, cuisoare, scortisoara, migdale, gem de caise, rom, frisca vegetala. Ingrediente: Mere: 4 mere 1/2 lămâie 200 ml vin sec 4 linguri zahăr 8 cuisoare 1 cm baton de scorţişoară 40 g migdale 4 linguri gem de caise Cremă: 6 linguri zahăr 4 linguri rom 200 ml […]

 

Tort_cu_crema_caramel

Tort cu crema caramel

Tort cu crema caramel din: oua, zahar, faina, cacao, praf de copt, lapte, frisca, gelatina, ciocolata. Ingrediente: Pentru blat: 4 ouă 4 linguri zahăr 3 linguri făină 2 linguri cacao 1/2 plic praf de copt Pentru cremă: 7 linguri zahăr 200 ml lapte 2 gălbenuşuri 200 ml frişcă 2 linguri zahăr pudră 1 plic (10 […]

 

 

Crema caramel cu zahar caramelizat

Crema caramel cu zahar caramelizat din: zahar, lapte, oua, zahar vanilat. Ingrediente: 400 g zahăr 1 l lapte 8 ouă zahăr vanilat sau esență   Mod de preparare: Se caramelizează 200 g zahăr. După ce s-a topit tot zahărul se tapetează pereții formei în care se va coace crema. Se freacă ouăle cu 200 g […]

 

 

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. Foarte bun acest desert. Introducerea ananasului este o varianta foarte inspirata.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.