Cremă caramel cu piersici
PrinteazaCremă caramel cu piersici
- 2 conserve de piersici în sirop natural, de 1 kg fiecare
- 25 cl de smântână lichidă integrală
- 8 ouă întregi
- 50 g de fructoză
- 4 cl de rom sau de coniac
- 3 linguriţe de extract de vanilie
Mod de preparare:
Incălziţi cuptorul la 170°C (treapta 5/6). Scurgeţi bucăţile de piersică pentru a le curăţa complet de siropul din conservă. Puneţi în mixer piersicile dintr-una dintre conserve (sau tăiaţi-le ‘n bucăţele foarte mici). Puneţi restul piersicilor într-o formă de copt; păstraţi deoparte câteva.
Bateţi smântână lichidă (pentru a creşte, smântâna şi telul trebuie să fie foarte reci). Intr-un bol mare, bateţi ouăle. Adăugaţi pasta ce piersici, fructoza, romul (sau coniacul) şi vanilia.
Bateţi cu telul. Integraţi frişca, amestecând uşor cu spatula. Turnaţi amestecul în forma de copt, peste bucăţie de piersică. Repartizaţi piersicile rămase deasupra. Puneţi la cuptor şi coaceţi timp de 45-50 de minute.
Verificaţi dacă s-a copt înfigând vârful unui cuţit în prăjitură. Dacă lama iese curată, înseamnă că e gata. Lăsaţi să se răcească şi apoi serviţi.
Poftă bună!