Crema caramel cu migdale

Printeaza

Crema caramel cu migdale din: lapte, lamaie, zahar, oua, galbenusuri, migdale.

Ingrediente:

  • 500 ml lapte
  • o lamaie
  • 225 g zahar
  • 3 oua
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri apa calda

pentru servit:

  • 50 g migdale

 

Mod de preparare:

Laptele şi coaja rasă de lămâie se fierb şi apoi laptele se strecoară. Se mixează ouăle, gălbenuşurile şi 125 g zahăr.

Se toarnă laptele peste această cremă de ouă.

Restuld e zahar impreuna cu sucul unei jumatati de lamaie si două linguri de apă se fierb până ce se obţine un sos cara­mel care se pune într-o formă mare sau mai multe mici.

Se toarnă crema de lapte şi ouă si se dau formele la cuptor, la bain-marie, 45 de minute.

Se scoate din formă după ce s-a răcit si se serveşte cu migdale.

 

Crema caramel cu migdale

Crema_caramel_cu_migdale

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.