Crema caramel cu migdale
PrinteazaCrema caramel cu migdale din: lapte, lamaie, zahar, oua, galbenusuri, migdale.
Ingrediente:
- 500 ml lapte
- o lamaie
- 225 g zahar
- 3 oua
- 2 galbenusuri
- 2 linguri apa calda
pentru servit:
- 50 g migdale
Mod de preparare:
Laptele şi coaja rasă de lămâie se fierb şi apoi laptele se strecoară. Se mixează ouăle, gălbenuşurile şi 125 g zahăr.
Se toarnă laptele peste această cremă de ouă.
Restuld e zahar impreuna cu sucul unei jumatati de lamaie si două linguri de apă se fierb până ce se obţine un sos caramel care se pune într-o formă mare sau mai multe mici.
Se toarnă crema de lapte şi ouă si se dau formele la cuptor, la bain-marie, 45 de minute.
Se scoate din formă după ce s-a răcit si se serveşte cu migdale.
Crema caramel cu migdale
Pofta buna!