Cremă de caramel cu vin rosu
PrinteazaO reteta de crema de caramel cu vin rosu din: galbenusuri, albusuri, vin rosu dulce, zahar, smantana si scortisoara.
- 3 gălbenuşuri
- 2 albuşuri
- 6 linguri vin roşu dulce
- 3 linguri zahăr
- 225 ml smântână dulce
- scortisoară
Mod de preparare:
Pune gălbenuşurile, vinul şi zahărul într-o cratiţă la bain- marie, având grijă ca apa să nu clocotească. Bate energic cu un tel până când compoziţia se îngroaşă şi devine spumoasă. Scoate vasul din apă şi continuă să baţi până când compoziţia se răceşte.
Pune un praf de sare peste albuşuri şi bate-le spumă tare, apoi încorporează-le în compoziţia de gălbenuşuri cu ajutorul unei spatule. Bate smântână până obţii frişcă şi încorporeaz-o în compoziţie.
Toarnă crema în cupe mari şi pune-le în frigider pentru cel puţin o oră. Serveşte crema ca desert sau ca gustare, cu langues-de-chat sau cu fursecuri cu miere, presărată cu scorţişoară, după gust.
Cremă de caramel cu vin rosu
Pofta buna!