Crema caramel cu zahar caramelizat

Printeaza

Crema caramel cu zahar caramelizat din: zahar, lapte, oua, zahar vanilat.

Ingrediente:Crema_caramel_cu_zahar_caramelizat

  • 400 g zahăr
  • 1 l lapte
  • 8 ouă
  • zahăr vanilat sau esență

 

Mod de preparare:

Se caramelizează 200 g zahăr. După ce s-a topit tot zahărul se tapetează pereții formei în care se va coace crema. Se freacă ouăle cu 200 g zahăr și esența de vanilie. Se adaugă laptele și se amestecă bine.

Se toarnă compoziția în forma tapetată cu zahăr. Se coace 60 minute la foc moderat, dar forma se pune într-o altă tavă în care se toarnă apă din 10 în 10 minute. Se servește rece, ornată cu zahăr caramelizat.

Crema caramel cu zahar caramelizat

Crema_caramel_cu_zahar_caramelizat

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.