Crema de cartofi cu marar din: cartofi, smantana, ceapa, usturoi, unt, ulei, marar, sare, oua. Ingrediente: 600 g cartofi 200 ml smântână de gătit 600 ml supă de pui 1 ceapă 1 căţel de usturoi 20 g unt 1 lingură de ulei 1 legătură de mărar sare ouă fierte (facultativ) Intr-o oală, căleşte ceapa […]
Crema de cartofi cu migdale
PrinteazaCrema de cartofi cu migdale din: cartofi, migdale, unt, marar, castravete, sare, piper, nucsoara.
- 500 g cartofi făinoşi
- 150 g migdale tocate
- 50 g unt
- 1 legătură de mărar
- 1/2 castravete de salată
- sare
- piper
- nucşoară proaspăt rasă
Mod de preparare:
Se spală cartofii şi se coc 40 de minute în cuptorul încins la 200 °C (ventilator 180 °C).
Intre timp, migdalele se prăjesc scurt într-o lingură de unt, după care se scot imediat din tigaie şi se lasă la răcit.
Migdalele nu trebuie să se închidă prea tare la culoare. Jumătate dintre migdale se pasează, iar cealaltă jumătate de toacă mare.
Se toacă mare şi mărarul.
Se curăţă castravetele de coajă, se taie în jumătate pe lung, se scot seminţele cu ajutorul unei linguriţe, apoi pulpa se taie cubuleţe.
Se lasă puţin cartofii să se răcească şi se taie pe jumătate.
Se scoate miezul cu ajutorul unei linguriţe.
Cu o furculiţă se zdrobeşte miezul cartofilor şi restul untului, se amestecă cu migdalele pisate şi cu cele tocate, apoi se încorporează cu atenţie cubuleţele de castravete şi mărarul.
Se condimentează cu sare, piper şi nucşoară.
Pofta buna!
poate iti place si:
Crema de cartofi cu marar
Crema de morcovi si cartofi
Crema de morcovi si cartofi din: morcovi, ceapa, cartofi, smantana, lapte, sare, piper. Ingrediente: 100 g morcovi 200 g ceapă 100 g cartofi 1 ceaşcă smântână 1 cană lapte sare şi piper, după gust Mod de preparare: Se curăţă şi se spală legumele, după care se taie mărunt. Se adaugă sarea şi şase căni cu […]
Pofta buna!