Crema de castane cu vanilie

Printeaza

Crema de castane cu vanilie din: castane, apa, zahar, vanilie, rom.

Ingrediente:Crema de castane cu vanilie

  • 2 kg castane
  • 300 ml apă
  • 600 g zahăr
  • vanilie
  • 50 ml rom

 

 

 

Mod de preparare:

Laşi castanele să se înmoaie de seara până dimineaţa, în apă rece. Astfel, coaja se va înmuia şi va fi mai uşor de crestat.

A doua zi, le crestezi în x la partea mai deschisă la culoare şi le fierbi timp de 30-35 de minute, până când miezul se înmoaie.

Le cureţi de coajă cât mai sunt calde şi le treci prin maşina de tocat carne sau printr-o sită metalică mai solidă.

Fierbi apa împreună cu zahărul şi vanilia, pentru 3-4 minute. Adaugi castanele pasate şi le fierbi circa 30 de minute, amestecând până când pasta se îngroaşă.

Iei vasul de pe foc, adaugi romul şi pui crema caldă în borcane de 350 ml, pe care le închizi ermetic, cu capace noi.

Sterilizezi borcanele la bain-marie, timp de 30 de minute. Le laşi să se răcească în apa în care au fiert, apoi le depozitezi în cămară, la răcoare şi le foloseşti în decurs de 1 an.

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Trigoane umplute cu crema de castane

Trigoane umplute cu crema de castane

Trigoane umplute cu crema de castane din: crema de castane, branza de vaci, zahar, scortisoara, ou, fulgi de migdale si zahar pudra. Pentru aluatul foietaj: 200g crema de castane 250g branza de vaci 20g zahar un praf de scortisoara Pentru decor: 1 ou fulgi de migdale zahar pudra   Mod de preparare: Se amesteca foarte […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.