Trigoane umplute cu crema de castane din: crema de castane, branza de vaci, zahar, scortisoara, ou, fulgi de migdale si zahar pudra. Pentru aluatul foietaj: 200g crema de castane 250g branza de vaci 20g zahar un praf de scortisoara Pentru decor: 1 ou fulgi de migdale zahar pudra Mod de preparare: Se amesteca foarte […]
Crema de castane cu vanilie
PrinteazaCrema de castane cu vanilie din: castane, apa, zahar, vanilie, rom.
- 2 kg castane
- 300 ml apă
- 600 g zahăr
- vanilie
- 50 ml rom
Mod de preparare:
Laşi castanele să se înmoaie de seara până dimineaţa, în apă rece. Astfel, coaja se va înmuia şi va fi mai uşor de crestat.
A doua zi, le crestezi în x la partea mai deschisă la culoare şi le fierbi timp de 30-35 de minute, până când miezul se înmoaie.
Le cureţi de coajă cât mai sunt calde şi le treci prin maşina de tocat carne sau printr-o sită metalică mai solidă.
Fierbi apa împreună cu zahărul şi vanilia, pentru 3-4 minute. Adaugi castanele pasate şi le fierbi circa 30 de minute, amestecând până când pasta se îngroaşă.
Iei vasul de pe foc, adaugi romul şi pui crema caldă în borcane de 350 ml, pe care le închizi ermetic, cu capace noi.
Sterilizezi borcanele la bain-marie, timp de 30 de minute. Le laşi să se răcească în apa în care au fiert, apoi le depozitezi în cămară, la răcoare şi le foloseşti în decurs de 1 an.
Pofta buna!
poate iti place si:
Trigoane umplute cu crema de castane
Pofta buna!