Crema catalana cu fructe
PrinteazaCrema catalana cu fructe din: smantana, galbenusuri, zahar, extract de vanilie, pudra de scortisoara, coaja de portocala, vin dulce.
- 500 ml smantana
- 4 galbenusuri
- 50 g zahar
- o lingurita extract de vanilie
- o lingurita pudra scortisoara
- coaja rasa de la o portocala
- o lingurita vin dulce
Mod de preparare:
Se pune la încălzit smântână cu vanilia, scorţişoara si coaja de portocală. Gălbenuşurile se freacă bine cu zahărul până se albesc, apoi se adaugă vinul. Se toarnă o treime din smântână încălzită peste gălbenuşuri, amestecând continuu cu un tel, apoi se toarnă şi cealalată parte, amestecând încet pentru a omogeniza.
Se strecoară compoziţia, apoi se pune în forme. Se aşază formele pe tava de la cuptor, se toarnă apa fierbinte printre ele pentru a se coace mai repede şi se dau la cuptor. Se orneaza cu bucati de fructe.
Crema catalana cu fructe
Pofta buna!