Cremă de Fistic: Rețetă Delicioasă din: fistic crud si nesarat, mlapte, miere, extract de vanilie, amidon de porumb, sare. Descoperă deliciul rafinat al unei Creme de Fistic perfect echilibrată. Această rețetă aduce un suflu nou în lumea deserturilor, combinând savoarea naturală a fisticului cu o textură cremoasă și ușoară. Ideală pentru momentele tale de răsfăț, […]
Crema catalana cu portocala si frunze de menta
PrinteazaCrema catalana cu portocala si frunze de menta din: lamaie, lapte, smantana, scortisoara, zahar, galbenusuri, portocale, zahar brun, amidon de porumb, frunze de menta.
Ingrediente:
- 1 lămâie
- 400 ml lapte (3,5% grăsime)
- 400 g smântână dulce grasă
- 1 linguriţă scorţişoară
- 150 g zahăr
- 6 gălbenuşuri
- 3-4 portocale
- 6-8 linguriţe de zahăr brun
- 1-2 linguri amidon de porumb
- frunze de mentă
Mod de preparare:
Razi lămâia şi pui laptele la fiert împreună cu smântână, răzătura de lămâie şi scorţişoara.
După ce a fiert, dai laptele deoparte, la răcit. Baţi gălbenuşurile cu zahărul şi amidonul până formezi o cremă groasă.
Torni laptele răcit şi amesteci mai departe.
Apoi pui totul pe foc şi laşi până se îngroaşă, amestecând continuu. Nu trebuie să fiarbă.
Laşi să se răcească puţin, apoi torni conţinutul în 4-6 forme şi le ţii la rece.
Inainte de a servi, presari zahărul brun, uniform, peste cremă şi pui formele la cuptor, la funcţia grill, să se caramelizeze.
Laşi să se răcească şi garniseşti cu felii de portocale şi frunze de mentă.
Pofta buna!
poate iti place si:
Pavlova cu Fructe de Pădure și Cremă de Mascarpone
Pavlova cu Fructe de Pădure și Cremă de Mascarpone din: albusuri de ou, zahar pudra, otet alb, extract de vanilie, amidon de pormb, smantana, mascarpone, fructe de padure. Ingrediente: 4 albușuri de ou 250 g zahăr pudră 1 linguriță oțet alb 1 linguriță extract de vanilie 1 linguriță amidon de porumb 200 ml smântână […]
Pofta buna!