Cremă catalană cu portocale
PrinteazaO reteta delicioasa de crema catalana cu portocale din: lapte, zahar, coaja de lamaie, batond e scortisoara, frisca, galbenusuri, vin rosu, miere si portocala.
- 400 ml lapte
- 150 g zahar
- coaja rasa de la 1 lamaie
- 1 baton de scortisoara
- 400 ml frisca
- 8 galbenusuri
- 300 ml vin rosu
- 3 linguri miere
- 1 portocala
Mod de preparare:
Se fierbe într-o crăticioară, la foc mic, frişca împreună cu 120 g zahăr, laptele şi batonul de scorţişoară. După câteva clocote, se ia vasul de pe foc, se adaugă coaja de lămâie şi se acoperă cratiţa; se lasă să se odihnească 10 minute.
Se încinge cuptorul la 150 °C. Se îndepărtează coaja de lămâie şi scorţişoara din cremă şi se înglobează gălbenuşurile; se trece crema prin sită şi se toarnă în boluri termorezistente. Acestea se aşază într-o tavă înaltă, cu apă fierbinte; se dau la cuptor 40 min. Se scot, se presară în boluri zahărul rămas şi se mai coc 5 minute.
Se taie fâşii fine coaja unei portocale şi se lasă să se macereze 10 min. într-un sirop din miere şi vin. Când crema s-a răcit, se decorează cu fâşiile de portocale şi se serveşte rece.
Cremă catalană cu portocale
Pofta buna!