Cremă catalană cu portocale

Printeaza

O reteta delicioasa de crema catalana cu portocale din: lapte, zahar, coaja de lamaie, batond e scortisoara, frisca, galbenusuri, vin rosu, miere si portocala.

Ingrediente:Cremă catalană cu portocale

  • 400 ml lapte
  • 150 g zahar
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 1 baton de scortisoara
  • 400 ml frisca
  • 8 galbenusuri
  • 300 ml vin rosu
  • 3 linguri miere
  • 1 portocala

 

Mod de preparare:

Se fierbe într-o crăticioară, la foc mic, frişca împreu­nă cu 120 g zahăr, laptele şi batonul de scorţişoară. După câteva clocote, se ia vasul de pe foc, se adaugă coaja de lămâie şi se acoperă cratiţa; se lasă să se odihnească 10 minute.

Se încinge cuptorul la 150 °C. Se îndepărtează coaja de lămâie şi scorţişoara din cremă şi se înglobează gălbenuşurile; se trece crema prin sită şi se toarnă în boluri termorezistente. Acestea se aşază într-o tavă înaltă, cu apă fierbinte; se dau la cuptor 40 min. Se scot, se presară în boluri zahărul rămas şi se mai coc 5 minute.

Se taie fâşii fine coaja unei portocale şi se lasă să se macereze 10 min. într-un sirop din miere şi vin. Când crema s-a răcit, se decorează cu fâşiile de portocale şi se serveşte rece.

Cremă catalană cu portocale

Cremă catalană cu portocale

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.