Cremă catalană

Printeaza

O reteta de crema catalana din: lapte, galbenusuri, zahar tos, zahar de trestie, fecula, lamaie si baton de scortisoara.

Ingrediente:Cremă catalană

  • 6 dl lapte
  • 4 gălbenuşuri
  • 100 g zahăr tos
  • 100 g zahăr de trestie
  • 40 g feculă
  • 1 lămâie mică, netratată
  • 1/2 baton de scorţişoară

 

Mod de preparare:

Spălaţi lămâia, ştergeţi-o şi curăţaţi-o coajă. Puneţi într-o oală potrivită 5 dl de lapte, coaja de lămâie tăiată mărunt şi scor­ţişoara. Puneţi pe foc şi lăsaţi să dea un clo­cot. Scoateţi scorţişoara. Intr-un castron, bateţi gălbenuşurile cu zahărul tos.

Adăugati fecula topită în restul de lapte şi amestecai bine. Turnaţi peste gălbenuşurile cu zahăr laptele fierbinte, strecurându-l în acelaşi timj printr-o sită. Amestecaţi cu grijă compoziţia, apoi treceţi-o în altă cratiţă, puneţi-o pe foc şi lăsaţi-o să fiarbă până când crema va rămâ­ne în strat subţire pe lingură.

Turnaţi compoziţia în cupe monoporţie pe care lăsaţi-le să se răcorească, apoi pune-ţi-le în frigider. Când vine timpul să le servi;i, presăraţi peste ele zahăr de trestie şi daţi-ie la cuptor sub grilul încins bine, câteva minu­te. Aduceţi-le la masă călduţe.

Cremă catalană

Cremă catalană

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.