Tort Opera: Armonie între Cafea și Ciocolată din: oua, faina de migdale, zahar pudra, albusuri, esenta de cafea, ciocolata, esenta de cafea, smantana, smantana. Tortul Opera este o veritabilă capodoperă a patiseriei franceze, cunoscută în întreaga lume pentru straturile sale sofisticate și armonia perfectă între cafea și ciocolată. Acest desert elegant combină texturi rafinate și […]
Crema de ciocolata alba
PrinteazaCrema de ciocolata alba din: ciocolata cu lapte, ciocolata alba, lapte, amidon, zahar si baton de vanilie.
Ingrediente:
- 100 g ciocolata cu lapte
- 50 g ciocolata alba
pentru crema:
- 350 ml lapte
- 1/2 lingura cu amidon
- 1 lingura cu zahar
- 100 g ciocolata alba
- 1/2 baton de vanilie
Mod de preparare:
Pune laptele la fiert cu batonul de vanilie. Dupa ce a dat într-un clocot, îndepărtează vanilia.
Separat, amestecă amidonul cu zahărul şi câteva linguri cu lapte călduţ.
Toarnă apoi peste restul de lapte şi amestecă energic pentru a nu rămâne cocoloaşe.
După ce s-a legat compoziţia, opreşte focul şi incorporează ciocolata albă dată pe râzătoare.
Omogenizează şi repartizează în două pahare. Cât este fierbinte, rade deasupra ciocolata cu lapte şi pe cea albă.
Lasă să se răcească complet.
Crema de ciocolata alba
Pofta buna!
Căpșuni Învelite în Ciocolată Neagră
Căpșuni Învelite în Ciocolată Neagră din: ciocoalta neagra, capsuni, fulgi de sare, nuci, fulgi de cocos. Căpșunile în ciocolată reprezintă combinația perfectă între dulceața naturală a fructelor și amăruiul elegant al ciocolatei, oferind o experiență senzorială de neuitat. Această rețetă simplă transformă căpșunile proaspete într-un desert sofisticat, ideal pentru orice ocazie specială sau ca răsfăț […]