Crema de ciocolata si alune la pahar

Printeaza

Crema de ciocolata si alune la pahar din: smantana, ciocolata, zahar, alune, cacao.

Ingrediente:Crema_de_ciocolata_si_alune_la_pahar

  • 450 ml smântână dulce pentru frişcă
  • 180 g ciocolată neagră (min. 50% cacao)
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 1 linguriţă zahăr
  • 100 g alune de pădure decojite
  • 40 g ciocolată cu lapte
  • 1 linguriţă pudră de cacao

 

Mod de preparare:

Se prăjesc alunele într-o tigaie uscată. Se încălzesc 200 ml smântână, se adaugă zahărul şi ciocolata, se mixează într-un blender circa 1 minut, după care se adaugă 50 g de alune şi se mixează şi cu acestea.

Se pregătesc 4 pahare pentru desert, se toarnă puţină cremă de ciocolată în fiecare şi se pune la rece.

Din restul smântânii se bate o frişcă tare împreună cu zahărul vanilat, se pune într-un poş, şi se pune în pahare câte un rând de frişcă. Se continuă procedeul până ce se termină ingredientele.

Se presară deasupra alunele rămase şi se ornează cu ciocolată răzuită şi pudră de cacao.

Crema de ciocolata si alune la pahar

Crema_de_ciocolata_si_alune_la_pahar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.