Cremă de ciocolată cu piper
PrinteazaCremă de ciocolată cu piper din: ciocolata neagra, unt, oua, zahar, piper, ardei iute, piscoturi.
- 200 g ciocolata neagra
- 100 g unt
- 4 oua
- o lingura zahar
- 2 prafuri piper
pentru decor:
- un ardei iute
- 4 piscoturi
Mod de preparare:
Ciocolata ruptă bucăţi se pune la topit cu untul, la bain-marie.
Se amestecă pentru a obţine o cremă omogenă. Se separă gălbenuşurile de albuşuri. Se ia crema de la bain-marie şi, în amestec, se adaugă gălbenuşurile şi piperul şi se omogenizează.
Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare şi apoi cu zahărul, când începe să se formeze spuma.
Se adaugă în compoziţia de gălbenuşuri întâi o treime din albuşuri şi se amestecă, apoi se pune restul.
Se toarnă crema în cupe care se dau la congelator pentru 20 de minute.
Se servesc cu pişcoturi şi ardei iute tăiat mărunt.
Cremă de ciocolată cu piper
Pofta buna!