Eclere cu crema de ciocolata din: apa, unt, zahar, oua, sare, faina, lapte, frisca, vanilie, amaretto, ciocolta, amidon, ciocolata, lamaie. Ingrediente: 250 ml apă 100 g unt 2 linguri zahăr 4 ouă un praf sare fină 300 g făină 500 ml fapte 125 ml frişcă lichidă 6 gălbenuşuri o linguriţă extract de vanilie o lingură […]
Crema de ciocolata cu portocale
PrinteazaCrema de ciocolata cu portocale din: ciocolata cu lapte, branza de vaci cu smantana (mascarpone). portocale, zahar pudra, lichior de portocale, dulceata, frunze de menta.
- 100 g ciocolată cu lapte
- 500 g brânză de vaci cu smântână (mascarpone)
- 2 portocale
- puţin-zahăr pudră (sau îndulcitor lichid pentru diabetici)
- 50 ml lichior de portocale
- 3 linguri dulceaţă de portocale
- frunze de mentă
Mod de preparare:
Mărunţeşti ciocolata şi o topeşti la bain-marie (deasupra aburilor).
Razi mărunt coaja portocalelor, storci şi strecori zeama acestora.
Faci o cremă din brânză, sucul şi coaja citricelor, lichiorul şi dulceaţa de portocale.
Guşti şi, dacă este cazul, îndulceşti cu zahăr praf (sau îndulcitor), lei 1/3 din masă şi o pui la rece.
Peste restul, torni ciocolata topită şi amesteci până devine o spumă consistentă.
Laşi la frigider. Serveşti în cupe sau compotiere, cu felii de portocale, fursecuri, napoiltane.
Crema de ciocolata cu portocale
Pofta buna!
poate iti place si:
Crema de ciocolata amaruie cu fructe
Crema de ciocolata amaruie cu fructe din: ciocolata, vanilie, lapte, frisca, fructe, unt. Ingrediente: 300 g ciocolată amăruie 2 linguri lapte 250 ml frişcă lichidă 75 g unt esenţă de vanilie fructe pentru servit, după gust Mod de preparare: Ciocolata se pune la topit la bain-marie. După ce s-a topit, se adaugă frişca lichidă […]
Pofta buna!