Crema cu citrice

Printeaza

Crema cu citrice din: lapte, pastaie de vanilie, fulgi de orez, suc de limeta, suc de portocala, miere, zahar, mandarine, alune.

Ingrediente:Crema_cu_citrice

  • 600 ml lapte
  • 1 pastaie de vanilie
  • 160 g fulgi de orez instant
  • sucul de la 1 limeta
  • sucul de la 1 portocala
  • 2,5 linguri miere fluida
  • 1 lingura zahar
  • 2 mandarine
  • 2 linguri alune tocate

 

Mod de preparare:

Se pune la fiert laptele cu batonul de vanilie, pe fc moale. Se lasă să dea îndocot, apoi se la vasul de pe foc şi se lasă să se răcească laptele, amestecând.

Se îndepărtează pojghiţa care se formează deasupra şi se scoate batonul de vanilie.

Se aşază într-o oală fulgi de orez şi se toarnă deasupra laptele cu vanilie.

Se adaugă sucul de la 1 limettă şi 1/2 portocală, 2 linguri de miere şi zahărul. Se dau în clocot, amestecând. Se lasă să fiarbă cca 1 min.

Se ia apoi oala de pe plită şi se repartizează compoziţia în boluri sau pahare de desert. Se desfac mandarinele în felii.

Restul de suc de portocale se încălzeşte într-o crăticioară cu miere şi se adaugă mandarinele; se amestecă.

Se ia vasul de pe foc şi se repartizează fructele deasupra porţiilor de desert.

Se toarnă deasupra suc şi se lasă să se răcească, înainte de servire se presară alune tocate.

Crema cu citrice

Crema_cu_citrice

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.