Cremă de ciuperci cu pui
PrinteazaCremă de ciuperci cu pui din: ciuperci, piept de pui, sofran, unt, marar, patrunjel, sare si piper.
- 1,5 kg ciuperci proaspete
- 1 piept de pui
- un varf de cutit sofran pur
- 100 g unt
- 3-4 fire marar
- 3-4 fire patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi ciupercile, spălati-le şi puneţi la fiert 1,2kg din acestea, în 2 litri de apă şi o linguriţă rasă cu sare.
După ce ciupercile au fiert bine, scurgeţi-le de apă (nu aruncaţi apa) şi cu ajutorul unui bleneder faceţi din acestea o cremă.
Adăugaţi atâta apă cât să obţineţi o cremă de consistenţa unei smântâni mai groase.
Ciupercile rămase tăiaţi-le în bucăţi mai mari şi împreună cu pieptul de pui tăiat în bucăţele prăjiţi-le în unt.
Când se evaporă toată zeama lăsată de ciuperci adăugaţi şofranul, pătrunjelul şi mărarul tocate şi un praf de sare.
Mai lăsaţi 30 de secunde la foc mic, apoi puneţi totul în crema de ciuperci.
Potriviţi de sare şi piper, amestecaţi bine şi serviţi crema de ciuperci cu pui caldă.
Cremă de ciuperci cu pui
Pofta buna!