Crema cu limete si curmale

Printeaza

Crema cu limete si curmale din: frisca, ciocolata, curmale, scortisoara, limete, zahar vanilat, migdale, albusuri, zahar pudra, ghimbir, lichior de menta, menta verde, perle de ciocolata.

Ingrediente:Crema_cu_limete_si_curmale

  • 400 ml frişca
  • 300 g ciocolată neagră
  • 150 g curmale
  • 5 g scorţişoară
  • două limete
  • două pliculeţe cu zahăr vanilinat
  • 100 g migdale
  • două albuşuri
  • 50 g zahăr pudră
  • 5 g ghimbir
  • 50 ml lichior de limetă
  • mentă verde
  • perle de ciocolată

 

Mod de preparare:

Curmalele se curăţă de sâmburi, se pun într-un bol şi se acoperă cu apă. Se lasă să se hidrateze circa două ore, se scurg de eventuala apă rămasă şi se pasează cu un blender.

Ciocolata se rupe bucăţele şi se pune într-un bol împreună cu frişca. Se adaugă zahărul vanilinat, ghimbirul ras şi se pun la fiert la bain-marie. Când s-a topit ciocolata se adaugă lichiorul de limetă, migdalele curăţate, apoi măcinate.
Se adaugă pasta de curmale, coaja rasă de limetă, scorţişoara măcinată şi se mixează uşor până se încorporează toate ingredientele.

Separat se mixează albuşurile cu zahărul pudră până devin ca o spumă, apoi se pun peste ingredientele din bol. Se amestecă de jos în sus cu o lingură ca să nu se lase compoziţia, se toarnă în pahare înalte sau în boluri, se acoperă cu folie şi se introduc la rece minimum o oră.

 

Crema cu limete si curmale

Crema_cu_limete_si_curmale

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.