Crema cu limete si curmale
PrinteazaCrema cu limete si curmale din: frisca, ciocolata, curmale, scortisoara, limete, zahar vanilat, migdale, albusuri, zahar pudra, ghimbir, lichior de menta, menta verde, perle de ciocolata.
- 400 ml frişca
- 300 g ciocolată neagră
- 150 g curmale
- 5 g scorţişoară
- două limete
- două pliculeţe cu zahăr vanilinat
- 100 g migdale
- două albuşuri
- 50 g zahăr pudră
- 5 g ghimbir
- 50 ml lichior de limetă
- mentă verde
- perle de ciocolată
Mod de preparare:
Curmalele se curăţă de sâmburi, se pun într-un bol şi se acoperă cu apă. Se lasă să se hidrateze circa două ore, se scurg de eventuala apă rămasă şi se pasează cu un blender.
Ciocolata se rupe bucăţele şi se pune într-un bol împreună cu frişca. Se adaugă zahărul vanilinat, ghimbirul ras şi se pun la fiert la bain-marie. Când s-a topit ciocolata se adaugă lichiorul de limetă, migdalele curăţate, apoi măcinate.
Se adaugă pasta de curmale, coaja rasă de limetă, scorţişoara măcinată şi se mixează uşor până se încorporează toate ingredientele.
Separat se mixează albuşurile cu zahărul pudră până devin ca o spumă, apoi se pun peste ingredientele din bol. Se amestecă de jos în sus cu o lingură ca să nu se lase compoziţia, se toarnă în pahare înalte sau în boluri, se acoperă cu folie şi se introduc la rece minimum o oră.
Crema cu limete si curmale
Pofta buna!