Cremă cu migdale
PrinteazaO reteta simpla si gustoasa de crema cu migdale din: galbenusuri, zahar, migdale, apa de flori de portocala si scortisoara praf.
- 6 gălbenuşuri
- 120 g zahăr
- 40 g migdale decojite
- câteva picături de apă de flori de portocală
- scorţişoară praf
Mod de preparare:
Prăjiţi migdalele într-o tigăiţă termorezisten- tă, fără a adăuga ulei, până se colorează frumos, apoi pisaţi-le mărunt într-o piuliţă.
Puneţi zahărul într-o cratiţă, adăugaţi 1 dl de apă şi, amestecând continuu, daţi în clocot la foc potrivit. Când zahărul este complet topit, luaţi cratiţa de pe foc şi încorporaţi unul câte unul gălbenuşurile, continuând să amestecaţi.
Puneţi iar compoziţia pe aragaz, continuaţi să o fierbeţi la foc foarte, foarte mic, amestecând cu o lingură de lemn până începe să se îngroaşe. Apoi, tot pe foc mic, bateţi-o cu un tel până devine spumoasă.
Continuând să amestecaţi, adăugaţi puţină scorţişoară, apă de flori de portocal şi jumătate din cantitatea de migdale. împărţiţi crema în şase ceşcuţe de ceai şi lăsaţi-le să se răcească circa 1 oră.
Aduceţi crema la masă, ornând-o cu migdalele pisate care v-au rămas şi presărată cu scorţişoară.
Cremă cu migdale
Poftă bună!