Crema cu pepene rosu
PrinteazaCrema cu pepene rosu din: budinca, frisca, lapte, zahar, esenta de vanilie, fulgi de ciocolata, topping de cafea, pepene, fulgi de cereale.
- un plic budincă de vanilie din comerţ
- 400 ml frişcă
- 400 ml lapte dulce
- zahăr vanilinat
- esenţă de vanilie
- 200 g fulgi de ciocolată
- topping de cafea
- pepene roşu
- fulgi de cereale expandate traşi în ciocolată
Mod de preparare:
Frisca se mixează, se acoperă cu folie alimentară şi se introduce la rece. Budinca se prepară conform instrucţiunilor de pe plic şi se pune la răcit. Când este suficient de rece se amestecă bine cu frişca, două pliculeţe cu zahăr vanilinat şi o linguriţă de esenţă de vanilie.
Se adaugă fulgii de ciocolată, se amestecă şi se toarnă compoziţia într-un vas. Se acoperă cu un capac şi se introduce în congelator pentru 30 de minute. Pepenele roşu se curăţă de coajă şi seminţe, se taie în cuburi sau se decupează biluţe cu ajutorul unui aparat special.
Se scoate crema de la congelator, se amestecă bine cu o lingură şi se pune în cupe sau farfurii adânci. Se decorează cu bilele de pepene, se toarnă deasupra toppingul de cafea şi se serveşte.
Fulgii de ciocolată se pot înlocui cu fulgi de cereale expandate traşi în ciocolată.
Poftă bună!