Crema cu visine
PrinteazaCrema cu visine din: lapte, galbenus, amidon, miere, unt, gelatina, sare, frisca, compot de visine, fructe.
- 600 ml lapte dulce
- 5 gălbenuşuri
- 70 g amidon
- 5 linguri de miere
- 50 g unt
- 5 g gelatină
- un vârf de cuţit de sare
- un borcan compot de vişine
- frişcă
- fructe proaspete
Mod de preparare:
Gelatina se pune la înmuiat cu apa, se lasă să se umfle, apoi se topeşte la bain-marie şi se lasă la rece. Intr-o oală se pun la fiert laptele şi mierea, amestecând încontinuu până când aceasta se dizolvă.
Intr-un bol se pun gălbenuşurile, amidonul şi sarea. Se dizolvă amidonul, se ia vasul de pe foc şi se toarnă treptat amestecând încontinuu, ca să nu se coaguleze gălbenuşurile. Se pune din nou pe foc, se amestecă bine cu un tel şi se lasă să fiarbă până când începe să se închege crema.
Se ia de pe foc, se adaugă gelatina şi se amestecă. Se toarnă într-o formă de chec stropită cu apă rece, se lasă să se răcească, apoi se introduce în frigider pentru cel puţin o oră. Crema se poate servi şi cu frişcă sau fructe proaspete.
Poftă bună!