Crema de avocado cu crab
PrinteazaIngrediente:
- 3 fructe de avocado bine coapte
- zeama de la o lămâie verde
- o haşmă
- 2 linguri de smântână (sau smântână de soia)
- 1 lingură de pastă de roşii
- un strop de sos Worcestershire
- 50 cl de supă de pasăre degresată, rece
- un vârf de piper Cayenne
- 200 g de crab la caserolă
- piper dulce
- 4 cepe verzi cu tot cu cozi (pentru decor)
- sare
- piper
Mod de preparare:
Tăiaţi fructele de avocado în două. Scoateţi sâmburii şi puneţi miezul în bolul pentru mixer. Adăugaţi zeama de lămâie şi amestecaţi până obţineţi o spumă grasă.
Tăiaţi ceapa şi adăugaţi-o în bolul pentru mixer, împreună cu smântână, pasta de roşii, sosul Worcestershire şi supa de pasăre. Adăugaţi piperul cayenne, apoi sare şi piper obişnuit.
Mixaţi până obţineţi o cremă omogenă. Ţineţi la rece timp de o oră. Scurgeţi crabul şi îndepărtaţi părţile cartilaginoase, dacă este cazul.
Când serviţi, turnaţi supa proaspătă şi puneţi bucăţele de crab deasupra. Presăraţi puţin piper dulce şi puneţi deasupra ceapă.
Pofta buna!