Cremă de biscuiţi cu mere
PrinteazaCremă de biscuiţi cu mere
- 1 kg mere ionatane
- 1 cană de biscuiţi trecuţi pe răzătoarea cu ochiuri mici (sau sfămaţi)
- 100 g zahăr
- 1/2 cană apă
- 300 g frişcă
- o mână de stafide
- după gust, scorţişoară
- esenţă de rom
Mod de preparare:
In tava aragazului pui la copt merele spălate şi curăţate de căsuţa de sâmburi. După ce s-au copt, le scoţi coaja şi miezul şi le laşi să se răcească. Apoi le pasezi prin sită sau le mărunţeşti cu mixerul.
Pregăteşti un sirop ceva mai gros din zahăr şi apă în care adaugi biscuiţii, stafidele, scorţişoara şi esenţa de rom. Trebuie să-ţi iasă o pastă groasă pe care o amesteci cu piureul de mere.
Pui desertul în cupe sau castronele şi le dai la rece. Servesti decorată cu frişcă, felioare de mere şi stafide.
Cremă de biscuiţi cu mere
Poftă bună!