Cremă de biscuiţi cu mere

Printeaza

Cremă de biscuiţi cu mere

Ingrediente:Crema de biscuiti cu mere

  • 1 kg mere ionatane
  • 1 cană de biscuiţi trecuţi pe răzătoarea cu ochiuri mici (sau sfămaţi)
  • 100 g zahăr
  • 1/2 cană apă
  • 300 g frişcă
  • o mână de stafide
  • după gust, scorţişoară
  • esenţă de rom

 

Mod de preparare:

In tava aragazului pui la copt merele spălate şi curăţate de căsuţa de sâmburi. După ce s-au copt, le scoţi coaja şi miezul şi le laşi să se răcească. Apoi le pasezi prin sită sau le mărunţeşti cu mixerul.

Pregăteşti un sirop ceva mai gros din zahăr şi apă în care adaugi biscuiţii, stafidele, scorţişoara şi esenţa de rom. Trebuie să-ţi iasă o pastă groasă pe care o amesteci cu piureul de mere.

Pui desertul în cupe sau castronele şi le dai la rece. Servesti decorată cu frişcă, felioare de mere şi stafide.

Cremă de biscuiţi cu mere

Crema de biscuiti cu mere1

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.