Crema de branza cu nuci
PrinteazaO reteta simpla de crema de branza cu nuci din: branza de vaci, telemea, smantana, unt, miez de nuca si usturoi.
- 400 g brânză de vaci
- 400 g telemea
- 200 g smântână
- 200 g unt
- 300 g miez de nucă
- o jumătate de căpăţână de usturoi
pentru decor:
- miezul de la 10 nuci
Mod de preparare:
Se frământă telemeaua sau, dacă e foarte tare, se dă pe râzătoare. Se amestecă cu brânza de vaci, se adaugă smântână şi untul şi se freacă până se omogenizează şi se transformă într-o pastă.
Cele 300 g de miez de nucă se bagă mai întâi la cuptor, apoi se scot, se freacă pentru a se elibera pieliţa uscată, se suflă în palme (ca atunci când vrei să sufli pleava din cereale) şi se zdrobeşte în mojarul pentru usturoi. Se amestecă în crema de brânză. Se lasă o oră deoparte, pentru ca nucile să absoarbă umiditatea din cremă şi abia după aceea se adaugă usturoiul, zdrobit în mojar.
Se pune crema de brânză într-un castron sau pe un platou şi se ornează cu jumătăţi de nucă (de asemenea, după ce au fost date înainte 10 minute la cuptor).
Poftă bună!
Incoming search terms:
- crema de branza cu nuci
- branza cu nuci
- https://www restaurantedelux ro/crema-de-branza-cu-nuci html
Buna cremad e branza cu nuci. Si este perfecta pentru aperitive