Crema de branza cu nuci

Printeaza

O reteta simpla de crema de branza cu nuci din: branza de vaci, telemea, smantana, unt, miez de nuca si usturoi.

Ingrediente:Cremă de branză cu nuci

  • 400 g brânză de vaci
  • 400 g telemea
  • 200 g smântână
  • 200 g unt
  • 300 g miez de nucă
  • o jumătate de căpăţână de usturoi

pentru decor:

  • miezul de la 10 nuci

 

Mod de preparare:

Se frământă telemeaua sau, dacă e foarte tare, se dă pe râzătoare. Se amestecă cu brânza de vaci, se adaugă smântână şi untul şi se freacă până se omogenizează şi se transformă într-o pastă.

Cele 300 g de miez de nucă se bagă mai întâi la cuptor, apoi se scot, se freacă pentru a se elibera pieliţa uscată, se suflă în palme (ca atunci când vrei să sufli pleava din cereale) şi se zdrobeşte în mojarul pentru usturoi. Se amestecă în crema de brânză. Se lasă o oră deoparte, pentru ca nucile să absoarbă umiditatea din cremă şi abia după aceea se adaugă usturoiul, zdrobit în mojar.

Se pune crema de brânză într-un castron sau pe un platou şi se ornează cu jumătăţi de nucă (de asemenea, după ce au fost date înainte 10 minute la cuptor).

 

Poftă bună!

Incoming search terms:

  • crema de branza cu nuci
  • branza cu nuci
  • https://www restaurantedelux ro/crema-de-branza-cu-nuci html

1 comentariu

  1. Buna cremad e branza cu nuci. Si este perfecta pentru aperitive

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.