Crema de cafea cu rom
PrinteazaCrema de cafea cu rom din: lapte, oua, zahar, scortisoara, cafea, rom.
- 1/2 l lapte
- 4 ouă
- 7 linguri cu zahăr
- 1 linguriţă cu scorţişoară
- 100 g esenţă de cafea
- 1 lingură cu rom
Pentru decor:
- 30 g fulgi de ciocolată
- 1 plic praf pentru frişcă
- 125 ml lapte
Mod de preparare:
Freacă gălbenuşurile împreună cu zahărul, apoi fierbe la bain-marie. Peste esenţa de cafea, toarnă romul şi laptele, amestecând încontinuu, până se îngroaşă compoziţia, la vasul de pe foc şi lasă la răcit.
Bate albuşurile spumă, adaugă scorţişoara şi combină cu crema. Pune crema în cupe la frigider. Cât timp se răceşte, prepară frişca după instrucţiunile de pe plic.
Savurati!