Cremă de căpşune

Printeaza

Cremă de căpşune

Ingrediente:Cremă de căpşune

  • 600 g căpşune
  • 120 g zahăr
  • 250 ml lapte
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 1-2 linguri praf de budincă de vanilie
  • 3 ouă
  • 200 ml frişcă
  • 1-2 linguri nucă de cocos verde

 

 

Mod de preparare:

Amesteci laptele cu jumătate din cantitate de zahăr şi zahărul vanilat, îl fierbi şi-l laş să se răcească. Adaugi apoi găl­benuşurile şi praful de budincă, fierbi compoziţia pe baie de aburi şi când s-a îngroşat o dai deoparte şi o laşi la rece.

In acest timp, speli căpşunele, le cureţi de codiţe şi le laşi să se scurgă într-o strecurătoare. Baţi şi albuşurile spumă cu zahărul rămas, tai apoi căpşunele felii şi le adaugi pe toate în compoziţia răcită pe care o dai la frigider pentru o oră.

Când e gata o ornezi cu frişca bătută, cu căpşune şi cu nuca de cocos colorată.

 

Poftă bună!

1 comentariu

  1. Sa fac si eu crema de capsuni.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.