Cremă de căpşune
PrinteazaCremă de căpşune
- 600 g căpşune
- 120 g zahăr
- 250 ml lapte
- 1 plic zahăr vanilat
- 1-2 linguri praf de budincă de vanilie
- 3 ouă
- 200 ml frişcă
- 1-2 linguri nucă de cocos verde
Mod de preparare:
Amesteci laptele cu jumătate din cantitate de zahăr şi zahărul vanilat, îl fierbi şi-l laş să se răcească. Adaugi apoi gălbenuşurile şi praful de budincă, fierbi compoziţia pe baie de aburi şi când s-a îngroşat o dai deoparte şi o laşi la rece.
In acest timp, speli căpşunele, le cureţi de codiţe şi le laşi să se scurgă într-o strecurătoare. Baţi şi albuşurile spumă cu zahărul rămas, tai apoi căpşunele felii şi le adaugi pe toate în compoziţia răcită pe care o dai la frigider pentru o oră.
Când e gata o ornezi cu frişca bătută, cu căpşune şi cu nuca de cocos colorată.
Poftă bună!
Sa fac si eu crema de capsuni.