Crema de capsuni cu lapte si gelatina
PrinteazaCrema de capsuni cu lapte si gelatina din: ouă, zahăr, lapte, gelatina, frisca, capsuni.
Ingrediente:
- 3 ouă
- 100 g zahăr
- 100 ml lapte
- 10 g gelatină
- 500 g frişcă
- 300 g căpşuni
Pentru sirop:
- 500 g căpşuni
- 200 g zahăr
Mod de preparare:
Prepari gelatina cu laptele conform instrucţiunilor de pe ambalaj. într-un vas combini ouăle bătute, gelatina şi zahărul şi pui pe baie de aburi, amestecând până se îngroaşă.
Dai deoparte şi laşi la răcorit. Pasezi căpşunile în blender şi mixezi frişca. Pui căpşunile în frişcă, după care le omogenizezi cu crema de ouă.
Torni compoziţia în ce forme doreşti şi pe care le dai la frigider peste noapte.
Pentru sirop, amesteci căpşunile cu zahărul şi le laşi câteva ore să-şi lase zeamă. Scurgi siropul şi îl dai în câteva clocote, până se îngroaşă puţin. Serveşti crema cu sirop.
Crema de capsuni cu lapte si gelatina
Pofta buna!