Crema de capsuni
PrinteazaCrema de capsuni
- 500 g căpşuni
- 3 ouă
- 4 foi gelatină
- 175 g zahăr
- 1 praf vanilie
- 200 g frişcă bătută plus 150 g pentru decor
Mod de preparare:
Ouale se bat la bain mărie cu zahărul şi vanilia, pînă s-a înfierbantat. Se ia de la foc şi se bate în continuare pînă s-a răcit.
Căpşunile se spală bine, se storc puţin şi se dau prinţr-o sită rară de email şi se amestecă cu ouăle bătute şi cu gelatina topită.
Cînd începe să se gelatineze, se pune într-o formă creaţă de şarlotă şi se dă la frigider 4-5 ore.
Se bagă puţin forma în apă fierbinte să iasă uşor crema şi se răstoarnă pe platou, decorată Cu frişcă bătută. Dacă compoziţia nu este destul de colorată se pune puţin carmin roz vegetal.
Pentru mesele mai pretenţioase crema se aşază pe un blat insiropat şi cu rom sau alt lichior sau pe un blat făcut din bezea.
Pofta buna!