Crema de cascaval cu rosii cherry si smantana
PrinteazaCrema de cascaval cu rosii cherry si smantana din: rosii, smantana, oua, amidon, cascaval, unt, ulei, otet, miere.
- 500 g roşii cherry
- 500 ml smântână subţire (sau frişcă lichidă)
- 2 ouă întregi
- 4 gălbenuşuri
- 1 lingură amidon
- 200 g caşcaval
- 20 g unt
- 2 linguri ulei de măsline
- 4 linguri oţet balsamic
- 2 linguri miere
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul şi se ung 6 boluri mici termore-zistente cu unt. Caşcavalul se rade pe răzătoarea mare. Ouăle întregi se bat cu gălbenuşurile, se adaugă smântână şi amidonul, apoi caşcavalul ras (din care se păstrează 2 linguri).
Se sărează şi piperează, apoi crema se toarnă în boluri.
Roşiile se călesc într-o tigaie mare, în ulei încins, scuturând din când în când tigaia să se pătrundă bine. Se adaugă oţetul balsamic şi mierea şi se lasă vasul pe foc iute, câteva sencunde.
Se aşază în boluri roşiile astfel preparate, peste cremă, şi se presară restul de caşcaval ras. Se dau la cuptor, iar după 10 minute se reduce temperatura puţin. Se lasă^a copt 30 de min. Se serveşte crema fierbinte sau călduţă.
Pofta buna!