Cremă de ciocolată cu capşune
PrinteazaCremă de ciocolată cu capşune
- 500 g căpşune
- 150 g ciocolată de menaj
- 100 g smântână (mai grasă, ca pentru frişcă)
- 1 albuş
- 1 linguriţă zahăr
- 2 linguriţe cafea preparată
- 3 esenţe de rom
- ulei
Mod de preparare:
Speli căpşunele, le stropeşti cu esenţă de rom şi le laşi la rece. Tai ciocolata mărunt şi o topeşti pe baie de aburi cu 1 lingură de ulei, o laşi să se răcească, apoi încorporezi jumătate din smântână.
Baţi smântână rămasă şi separat baţi spumă albuşul cu zahărul şi le încorporezi treptat în crema de ciocolată, la sfârşit pui căpşunele tăiate în jumătate, o parte din zeama cu rom pe care şi-au lăsat-o, cafeaua, omogenizezi crema şi o dai la rece pentru o oră.
Cremă de ciocolată cu capşune
Poftă bună!