Crema de ciocolata cu frisca

Printeaza

Crema de ciocolata din: unt, zahar, lapte, ciocolata, frisca.
Ingrediente:Crema de ciocolata cu frisca

  • 125 g unt
  • 200 g zahar pudra
  • 1 ceasca de lapte
  • 100 g ciocolata de menaj
  • 1 pahar de frisca batuta
  • 1 pliculet zahar vanilat sau cateva picaturi esenta de vanilie

 

Ingrediente decor :4 tablete de ciocolata (alba si/ sau neagra) 4 linguri frisca

 

Mod de preparare:

Ciocolata se rupe bucatele si se pune intr-un vas la foc mic, pana se topeste. Se adauga laptele si se lasa sa se ingroase compozitia, amestecand din cand in cand.

Cu o lingura de lemn, se freaca spuma untul cu zaharul, se adauga ciocolata si se amesteca repede ca sa nu se taie crema.

Se aromatizeaza cu zaharul vanilat sau esenta de vanilie. Se pune apoi treptat frisca, amestecand usor ca sa omogenizeze bine.

Crema se distribuie in cupe sau castronele, se orneaza cu frisca, se rade ciocolata alba si neagra pe deasupra si se tine in frigider, pana se raceste bine.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.